Ontdek de kracht van Pure Rauwe Cacao uit Peru.

Naast de helende eigenschappen en spirituele betekenis van pure rauwe cacao, is het ook fascinerend om te begrijpen hoe dit wonderbaarlijke ingrediënt wordt geproduceerd. Laten we eens een kijkje nemen naar het proces van cacaoproductie, met name in het prachtige land Peru.
Image
Het proces begint met de cacaoboom, die gedijt in de vochtige tropische klimaten van landen als Peru. De vruchten van de cacaoboom, bekend als cacaovruchten of cacaopods, groeien direct aan de stam en takken van de boom. Wanneer de vruchten rijp zijn, worden ze met de hand geoogst door lokale boeren.

Eenmaal geoogst worden de cacaovruchten geopend en worden de cacaobonen eruit gehaald. Deze bonen worden vervolgens gefermenteerd om hun smaak te ontwikkelen en te verbeteren. Dit fermentatieproces kan enkele dagen duren en is cruciaal voor het creëren van de rijke smaakprofielen waar cacao bekend om staat.

Na het fermentatieproces worden de cacaobonen gedroogd in de zon, waardoor ze hun vocht verliezen en hun mooie stoffen en ingrediënten bewaard blijven.

Na het drogen van ceremoniële cacao worden de cacaobonen verwerkt tot cacaoproducten die geschikt zijn voor rituele en ceremoniële consumptie. Dit proces omvat verschillende stappen:

1. Roosteren: De gedroogde cacaobonen worden eerst geroosterd om hun smaak te ontwikkelen. Tijdens het roosteren worden de bonen verwarmd op een specifieke temperatuur gedurende een bepaalde tijd, waardoor de karakteristieke chocoladesmaak ontstaat.

2. Kraken en ontvellen: Na het roosteren worden de cacaobonen gekraakt en wordt het buitenste omhulsel, de cacaoschil, verwijderd. Wat overblijft zijn de cacaonibs, kleine stukjes van het binnenste gedeelte van de boon waarin de voedingsstoffen en de unieke eigenschappen van de cacao zijn geconcentreerd.

3. Malen: De cacaonibs worden vervolgens gemalen tot een dikke, pasta-achtige substantie genaamd cacaomassa. Tijdens het malen wordt de cacaomassa verwarmd, wat ervoor zorgt dat de natuurlijke cacaoboter smelt en zich mengt met de cacaopoeder, waardoor een gladde consistentie ontstaat.

4. Concheren: De cacaomassa wordt vervolgens fijngemalen en verfijnd in een proces dat concheren wordt genoemd. Dit proces kan variëren in tijd en temperatuur, afhankelijk van het gewenste eindresultaat. Concheren helpt bij het ontwikkelen van de smaak en textuur van de cacao, en kan ook helpen om eventuele ongewenste smaken te verwijderen.

Na deze stappen kan de ceremoniële cacao worden verpakt en gebruikt voor rituele en ceremoniële doeleinden, zoals cacao ceremonies, meditaties en spirituele praktijken. De ceremoniële cacao wordt vaak beschouwd als een heilige plant medicijn en wordt gebruikt om verbinding te maken met de natuur, het hogere zelf en de spirituele wereld.

Peru staat bekend om zijn hoogwaardige cacaobonen, die worden gewaardeerd om hun complexe smaken en aroma's. De rijke bodem en het klimaat van Peru dragen bij aan de unieke eigenschappen van Peruaanse cacao, waardoor het een geliefde keuze is onder chocoladeliefhebbers en liefhebbers van pure rauwe cacao.

Wanneer je geniet van een pure cacao ceremonie met klankhealing, begeleid door Marco en Ibooica van IbooiCacao, kun je de helende kracht van cacao ervaren, geproduceerd in het prachtige land Peru.